Семейство 

Важно за потребителите: От 1 септември Европа забранява неща, които всеки от нас има в дома си!

Халогенните крушки може да бъдат забранени в Европа от 1 септември. Това пише британското издание „Гардиън“. Забраната няма да включва всички, като например тези, които се ползват в печките.

Вече произведените крушки, доставени по магазините, също ще могат да се продават и след тази дата – до изчерпване на количествата. Очаква се забраната да доведе до огромно намаление на вредните емисии и сметките за електричество, посочват експерти.

LED крушките консумират пет пъти по-малко електроенергия от халогенните, а пълното премахване на вторите ще спести 15 милиона тона въглеродни емисии годишно – колкото се изпускат от цялото потребление на електроенергия на Португалия.

Philips, водещ производител в сектора, изчислява, че потребителите ще пестят по около €125 годишно средно от промяната, като в това число е включена и по-рядката промяна на крушките, тъй като LED моделите изкарват далеч по-дълго.

Халогенните имат живот около две години, а по-модерните ЛЕД – 15-20 г., твърдят производителите. Около €100 ще са спестените средства в сметките за ток средно за ЕС, пише Money.bg.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 275 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook