Риалити 

Скандал след „Фермата“: Лъсна смразяваща тайна за финалист в риалитито

Часове преди финала на „Фермата“ миналата събота изплува скандален факт от семейната биография на Борислав Стефанов и определено повлия на крайното класиране. Строителният предприемач от град Летница се оказа роднина на определяния като цигански барон организатор на просяци Ангел Стефанов.

Същият нашумя преди 5 години след документалния филм на Миролюба Бенатова за Нова телевизия – „Просяци в Швеция“. Схемата за печелене на пари просъфтяваше в градовете Гьотеборг и Йостерйотланд. Бащата на Борислав застана с лицето си пред камерата на медията и се обяви за лидер на групата български просяци от ромски произход.

Ангел Стефанов е бил задържан от полицията в Гьотеборг по подозрение за организация за просия. Срещу него е имало сигнал, че изнудвал работила за него жена, която не могла да изкара достатъчно, за да си плати наема. В групата на Стефанов е била и майката на Борислав.

„Аз съм организаторът. По смисъла на закона аз съм престъпник. Ние за себе си знаем, че не сме. Ние сме инвеститори на България, намерили сме начин да излезем от нищетата. Ние сме един колектив, събираме всичко накуп и делим наравно. Моята роля е нещо като секюрити за тях. Ако не съм аз, румънците се събират по 10-15 човека. Бият ги, гонят ги, взимат им местата. Някои от хората ми дават пари, аз не ги изнудвам по никакъв начин. Ние взаимно си помагаме“, без грам притеснение Ангел Стефанов обясни тогава пред тв камерата с какво се занимава в Швеция.

С незаконните дейности на баща си Борислав не е бил запознат, твърди самият той. „Когато излъчиха този филм, се сринах психически. Избухнах в караници с него. Не съм знаел, че майка ми и баща ми просят в Швеция. Превъзмогнах го, защото знам кой съм, по какъв начин си храня децата и как си изкарвам парите. Това е моят баща и не за 100, за 200, а за 1 милион не бих се отрекъл от него. Не одобрявам постъпките му и нещата, които е направил. Но тук е тънкият момент, в който светва червената лампа и ми казва: „Боби, това е неправилният път“. Аз не се занимавам с глупости и всеки, който ме познава, може да потвърди. Аз си изкарвам моите пари, той си изкарва неговите. А и не може да се съди за един човек какъв е по родителите му“, коментира скандалното минало на татко си Борислав в „Преди обед“.

Той намекна и за съюз срещу него от страна на останалите фермери преди самия финал. „Тази новина беше използвана грозно. Кой я е разпространил няма кой знае какво значение. Но ВИП-клубът на фермерите, няма да казвам имената, се възползва от това. И точно тази негативна случка и този клип повлияха да не събера зрителски вот“, добави Стефанов, който завърши на трето място след победителката Ваня и гвардееца Калоян.

И по време на предаването Борислав няколко пъти заяви, че образованието му е помогнало много в живота. Затова продължава да се учи – вече е студент първа година в специалността „Строителство на сгради и съоръжения“.

През трите месеца на формата, строителят от Летница бе сред най-трудолюбивите фермери и през него минаваха всички скици и чертежи за изграждането на стопанството. Боби разкри ромския си произход през останалите в хода на предаването.

Източник: marica.bg

Facebook коментари
(Visited 272 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook