Клюки от България 

Ивана дари парите от юбилея си на талантливи деца

Чалгаджийката дари събраните средства от празненството за 50-ия си рожден ден. Парите безвъзмездно бяха дадени на талантливите деца от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив.

В поканите за рождения си ден Ивана призовава гостите си да не я затрупват с цветя и подаръци, да дарят пари, които тя ще предаде на специализираното школо. В кампанията се включиха нейни колеги от музикалните среди, както и родни политици. Ивана отказва да посочи каква сума е събрана, но става въпрос за хиляди левове, пише в. „България днес“.

Щедрото дарение може да помогне за закупуването на музикални инструменти и обновяването на базата на училището.

Фолкпевицата се срещна лично с директорката Нели Попова, за да официализира благородния жест. Ръководителката на школото й даде сертификат за дарение. Двете запечатаха специалния момент със снимка. „Благодаря още веднъж на всички, с които дарихме щастие на талантливите деца от училище „Добрин Петков“ в Пловдив с директор г-жа Нели Попова“, сподели с вълнение Ивана след срещата. Запомнящият се юбилей тя отпразнува на 31 януари със зрелищно празненство в заведение в града под тепетата. Празникът стана двоен, защото айтослийката отбеляза и 20 години на музикалната сцена.

„Ивана сподели с мен прекрасната си идея и как да формулира каузата за подкрепа на младите таланти от нашето училище. От сърце благодаря на всички отзовали се, както и на журналистите, отразили нейното събитие, поводи и кауза. Тя е прекрасна и много качествена певица и като човек е добра по душа и се раздава от сърце“, заяви щастливата директорка.

Това не е първа подобна проява на Ваня Калудова, както е истинското име на Ивана. През 2014 г. Певицата на народа подпомогна две пострадали семейства от наводнението в Килифарево. Мебелите и бялата техника на стойност 7430 лева певицата дари личнo на пострадалите в присъствието на местната власт.

„Разбирайки за бедствието, си казах, че ние, популярните личности, много ни бива да ходим по студията и да даваме акъл. Изобщо българите сме много силни в съветите, но трудни в действията. Досега не бях се ангажирала с подобно нещо и не бях наясно колко е сложна организацията, но съм удовлетворена, че правя нещо човешко и различно от пеенето и забавата“, коментира тогава Ивана.

Източник: novini.bg

Facebook коментари
(Visited 186 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook