Горещо 

Гении, сътворили чутовната къща в Арман махала – каквато няма никъде в България, потресоха всички с думите си

„Беззаконни сме. Кой има разрешително да ви кажа, никой няма това нещо да имаме разрешително да правиме къща“. По този начин жителка на ромската Арман махала в Пловдив обясни куриозният случай, при който уличен стълб беше вграден в строеж на къща, предаде Traffic News.

Този връх на инженерната мисъл изуми полицаи в Пловдив, докато патрулирали в района. Униформените веднага сигнализирали началника на полицейското управление, а той от своя страна районната администрация.

Собственикът на имота от години работи в Германия, а строителните дейности се ръководят от неговите родители. Те признават, че нямат разрешително за строеж, а от пловдивската община обещаха до две седмици да съборят незаконната сграда.

За кратко време в сърцето на махалата е издигната триетажна къща, в която е вграден уличен стълб. „Ми… ще ни дават жилище“. Така отговаря жителка на квартала на въпроса какво ще правят, когато общината събори незаконната къща.

„Тук говорим за вграден стълб и не знаем дали някъде няма пробив, за да се използва общински ток за осветление само вечер, защото през деня няма напрежение“, заяви районният кмет Ральо Ралев. Въпросната сграда е събаряна вече два пъти, но е била в по-малки мащаби от сегашните.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 55 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook