Lifestyle 

Жега в началото на седмицата

Първата работна седмица през септември започва със слънчево, сухо и горещо време. Следобяд ще има облаци в западната половина на страната, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде по-осезаем в Западна България и около Черноморието, където скоростта му ще достига 20-30 километра в час. Температурите в най-горещите часове ще са между 30 и 35 градуса, с градус-два по-ниски на изток.

По крайбрежието ще бъде сухо, почти безоблачно и топло време. Вятърът ще е североизточен със пориви до 20-30 километра в час. Температурите следобяд – между 27 и 28 градуса. Морето е с есенно вълнение. Височината на вълните ще достига метър, особено в южната част на Черноморието. Тенденцията е обаче морето да стане по-бурно към средата на седмицата, когато вълните ще гонят 2-2,50 метра.

До средата на седмицата времето ще остане горещо с разкъсана облачност, но без валежи, с температури около 31-32 градуса. Втората половина на седмицата с наближаването на почивните дни температурите ще паднат незначително. Ще има и слаби превалявания – в сряда на изток, а в четвъртък и петък – в западната половина на страната.

След слабата геомагнитна буря през почивните дни, следва период на покой. Още днес тенденцията е нивата на планетарния индекс да паднат до нормалните си стойности.

Източник: cross.bg

Facebook коментари
(Visited 23 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook