Клюки от България 

Вижте драстична промяна на Тони Димитрова след отслабването

 

Плуване и гладуване стягат естрадната легенда Тони Димитрова. Изпълнителката на „Ах, морето“ продължава да е във форма на 61 години и отново е на гребена на вълната с новата си песен заедно с Христо Стоичков и братя Аргирови. Певицата не крие, че дълги години се е борила с излишните килограми. Димитрова започва кариерата си в ресторант, като в началото нейните роднини са твърдо против, тъй като според тях нямала необходимата визия. Една нейна братовчедка дори почти успява да я откаже.

„Ама, как бе, кака, как артистка и певица? Те трябва да са много красиви!“ Може би тогава ми отскубнаха няколко перца от крилете“ – спомня си Тони.

Любимата певица на Бургас постепенно пробива на сцената и мнението на роднините рязко се сменя. Тогава Тони е доста пухкава, но през 2000 г. среща легендарната диетоложка д-р Людмила Емилова.

„Запознах се с нея, след като току-що бях родила – разказва Тони. Бях кръгла, не можеше да се разбере дали съм родила, или не. Емилова дойде и ме попита: „Искаш ли да помогна?“. Килограмите ми тежаха ужасно. През 2004 г. казах: „Край!“. Омръзна ми да съм дебела, да се обличам в черно, да се срамувам от външния си вид. Почнах да топя килограми при нея. Свалих 15-16 кила. Д-р Емилова ме научи да поддържам тялото си гъвкаво. Аз не мога да стана тънка като тръстика, яка съм, имам коремче. Нито гладуваното ми е сила, нито яденето.“

Като истински морски човек Тони Димитрова обожава плуването. Певицата се хвърля във водата още от дете и това остава едно от нейните хобита за цял живот. Като малка певицата ходи на тренировки и се превръща в отлична плувкиня. Преди време Димитрова разкри, че плува по 102 дължини на басейн в Бургас няколко пъти в седмицата. Признанието й учуди дори професионалисти, но певицата уточни с усмивка, че тренира в хотелски басейн с дължина от 11 метра.

„Все пак изминавам над километър, а последните две обиколки плувам, без да дишам – казва изпълнителката. – В басейн е по-лесно, защото плувам и си засичам време. Състезавам се със себе си. А в морето вълните те отклоняват. Но нямам никакви проблеми да се накисна и там и често го правя.“

Любимата певица на поколения българи е всепризнат майстор в кухнята и обича да си угажда, когато не гладува. Предпочита традиционна българска кухня и морска храна, а не засукани манджи. Тони вече няколко пъти участва в шоуто „Черешката на тортата“, където се справи блестящо. Изпълнителката предпочита пържената риба и се гордее със своя специален сос.

„Обикновено пържа рибата, но интересното към нея е сосът скордаля, който правя – разказва Тони. – Той се приготвя от много чесън, сух хляб, орехи. Всичко това се стрива на каша, като се добавят зехтин, 3-4 лъжички кисело мляко, няколко капки оцет и това се разрежда с вода, за да стане рядка каша. Това е изключително добра добавка към рибата. В този сос може да се топят и калмари. Просто е уникален, прави се и без сметана и горчица.“

Певицата с неповторим дрезгав глас има още няколко специалитета – капама с различни видове месо, агнешко, спаначени и картофени кюфтета, бисквитена торта. Тони готви още от дете и опитва да предаде майсторлъка на красивата си дъщеря Магдалена, пише „България Днес“.

Източник: plovdiv24.bg

Facebook коментари
(Visited 38 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook