Клюки от света 

В Сърбия се изгавриха скандално със смъртта на Шаулич!

Търгаш се опита да извлече печалба от смъртта на Шабан Шаулич, написа сръбският вестник Блиц. Изданието цитира обява, която рекламира посещение на погребението на известния певец в Белград.

Срещу 40 босненски марки (40 лева) на желаещите им се предлага транспорт до и от сръбската столица, обяд, а като „екстра“ е включена екскурзия в мемориалния комплекс, където се намират тленните останки на създателя на социалистическа Югославия Йосип Броз Тито (на власт 1945-1980 г.).

Обявата предизвика смут и гневни реакции сред много хора. Някой се опитва да извлече дивиденти от трагедия, заявиха много потребители на интернет от Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Македония.

Всички в един глас заклеймиха търгаша, а някои дори призоваха органите на реда да се самосезират. Огънят на възмущението бе подхранен и от факта, че все още няма точна дата за церемонията по изпращането на певеца в последния му път.

Дъщерята на Шаулич – Санела и нейният брат Михайло се намират в Германия, където се очаква да вземат тялото на своя баща. Преди по-малко от час те видели трупа на баща си и разпонали тялото му.

Мистерия обви фаталната катастрофа с Шабан, секунди след удара той слязъл от колата и…

Припомняме, че музикантът почина след катастрофа в Германия на 17 февруари. Фаталното пътнотранспортно произшествие бе предизвикано от пиян и неправоспособен гражданин на членката на Европейския съюз. Днес съд във Федералната република постанови виновникът да остане в ареста.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 465 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook