Горещо 

Ухан пред хуманитарна криза заради коронавируса (Областта изправена пред ужасен глад)

Тежка хуманитарна криза заплашва Ухан след коронавируса. Областта е под карантина заради опасната болест, но е на път да се изправи пред ново и още по-опасно бедствие — гладът.

Заради заболяването, доставките на хранителни продукти са спрени и ситуацията е изключително тревожна. За това сигнализира моделът Анабела Ву, която е родом от Хонконг. Тя обаче остава в Ухан заедно с приятеля си, заради вируса. И споделя, че са оставени без храна и особено без месо.

Aнабела споделя, че тя и приятелят й обитават село в покрайнините на Ухан, където са в състояние да купуват само основни зеленчуци, но „някои семейства дори нямат храна за ядене“. Един от местните е бил заключен за 14 дни след като е напуснал района, за да купи нещо за семейството си и да осигури хранителни стоки на останалите, пише тя в социалната мрежа. След този случай военните и някои пътуващи търговци се ангажирали да осигуряват доставки за местните, но невинаги хранителните припаси достигат до всички.

„Ние имаме късмет. Нашите съседи са птицевъди и имаме месо, яйца и зеленчуци на масата си, а това е наистина много. Но има хора, които нямат и това“, казва още тя.

Анабела въпреки това призова за самообладание и спокойствие спрямо вируса. И моли съгражданите си да продължат да спазват забраната, докато карантината бъде вдигната. „Епидемията е като изпит. Надявам се, че чрез този изпит ще подобрим и имунитета на нашите емоции. В крайна сметка само тези, които могат да контролират емоциите си, могат да контролират и живота си“, казва още тя.

Що се отнася до кризата, в световен мащаб ситуацията продължава да се влошава. Първи заразен е регистриран в Гърция, има нови случаи в Иран, Италия и Хърватия. В Испания броят на заразените също е нараснал, като Южна Корея и Китай и Италия са най-засегнати от болестта.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари
(Visited 21 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook