Горещо 

Цигански погром в Пловдивско! Роми пребиха военен, Специалните сили въдворяват ред

Жителите на село Войводиново ще излязат тази вечер на протест след нападение от роми над военнослужещ. Двама младежи от ромски произход са нападнали 33-годишен мъж, който се прибирал от ваденето на Богоявленския кръст в Пловдив вчера, пише.

Инцидентът е станал по обяд мъж пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си. След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото.

Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове.

На място се е отзовала полиция и екипи на Специалните сили, които предотвратяват по-тежки сблъсъци. От пресцентъра на МВР заявиха, че инцидентът е станал вчера около 13.30 часа, като двама младежи на 17 и 21 години са били задържани заради нанесен побой над 33-годишен мъж.

Той е бил откаран в болница и след преглед е бил освободен за домашно лечение. Срещу двамата побойници е започнало досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.

Протестът е насрочен тази вечер от 18.00 часа пред църквата в селото.

„Искаме ромите, които всички живеят в незаконни къщи да бъдат изселени оттук! През годините те станаха страшно много. Ако допреди 15 години бяха 10-20, в момента са стотици! Страх ни е за децата ни”, каза жена от селото.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 542 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook