Семейство 

Царят жени внука си за френска графиня

Внукът на Симеон Сакскобургготски – княз Мирко, е в плен на любовта и се готвел за годеж и сватба с красивата си приятелка – графиня Габриеле де Пуртале. За връзката им първи съобщиха испанските медии. Те разкриха любовната история между ней-желания ерген в Испания и Габриеле де Пуртале, след като двамата се появиха заедно на изискан бал в Париж.

Княз Мирко е най-големият син на Кубрат Сакскобургготски и съпругата му Карла Ройо-Вилянова. Той има двама по-малки братя и още осем братовчеди по линия на царя. Татко му е изявен хирург, а майка му има собствена марка козметика, която произвежда продукти въз основа на българската роза.

Мирко следва медицина и вече е започнал практика в областта на кардиохирургията. Приятелката на царския внук – графиня Габриеле де Пуртале, е учила бизнес администрация в Париж и Дъблин, откъдето има две магистърски степени. Живяла е в Люксембург, Ню Йорк и Хонконг.

Тя е наследница на аристократична фамилия с френски произход, чиито представители емигрират в Швейцария в годината, когато Луи XIV става крал – 1715-а. Фамилията има активност в банковия сектор, търговията с коприна, литературата, винарството и дипломацията.

Източник: retro.bg

Facebook коментари
(Visited 72 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook