Клюки от света 

Тежко проклятие тегне над кралските титли в Англия! Защо Елизабет не предаде титлата дук на Уиндзор на Хари?

Меган и Хари няма да могат да се ползват от над половин дузина кралски титли в Англия. Кралица Елизабет отказа да даде някои от най-знаковите титли в кралската фамилия, а причината е суеверие.

Оказа се, че английската кралица е наистина суеверна, когато става дума за любимите й внуци. И внимателно избира какви звания им дава. Кейт и Уилям например, освен с титлите дук и дукеса на Кеймбридж, също така са граф и графиня на Стратеаран в Шотландия и барон и баронеса Карикфергюс на Северна Ирландия.

Очаква се Меган и Хари също да получат подобни титли. Но сред тях няма да е титлата херцог на Уиндзор. Освен нея, твърдо от листата на предлаганите титли отпадат и Конът и Кендъл. Първата — защото е свързана със Северна Ирландия, а втората — тъй като последния й носител е починал още в детските си години.

А кралицата не иска и да чуе някой от внуците й да бъде натоварен с подобна прокълната титла. Титлите херцог на Рос и Кинтайър също не са на дневен ред, защото не са ползвани от над 500 години. А също така от суеверие титлите на херцозите Къмбърланд, Олбъни и Кларънс няма да бъдат предложени.

Последната — до известна степен заради принц Чарлз, който притежава имението Кларънс Хаус. Една титла обаче твърдо няма да бъде предложена на Хари и тя е на херцог на Уиндзор. Кралицата категорично отказала дори да помисли върху тази идея. И то не само защото последно я носеше Уолис Симпсън и чичо й — крал Едуард, който абдикира в полза на баща й.

„Нейно величество е и малко суеверна. Избра титлата на принц, който е живял дълго и щастливо. С всяка от другите е свързана някаква прокоба. А тя не желае нищо да сполети любимия й внук“, разкриват придворни, предават razkritia.com.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 238 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook