Клюки от света 

Стрес или инфекция: Парализа на лицето прекъсна турнето на Джъстин Бийбър ВИДЕО

Канадският музикант Джъстин Бийбър беше принуден да прекрати турнето си в Северна Америка заради заболяване, което е довело до временна парализа на дясната половина на лицето му.

Бийбър обясни, че е диагностициран с т.нар. синдром на Рамзи Хънт, заради който не може да движи лицевите си мускули. Той показа в Instagram безуспешните опити да се усмихне, да мигне с дясното си око или да отвори дясната ноздра на носа си.

„Доста е сериозно, както виждате. Не исках да се случва. Но явно тялото ми казва, че трябва да намаля темпото. Надявам се, че ме разбирате. Ще използвам времето, за си почина и да се възстановя изцяло. Ще се оправя, правя упражнения, за да може лицето ми да се нормализира“, каза той.

Бийбър посочва, че парализата се е появила от вирусна инфекция, която е атакувала нервите в ухото и лицето му.

Синдромът на Рамзи Хънт е рядко срещано заболяване, което може да се появи при реактивиране на вируса на варицела-зостер в лицето.

Болестта носи името на медика Джеймс Рамзи Хънт, който я описва за първи път през 1907 г. Симптомите ѝ може да включват различни неразположения – от парализа на лицевия нерв до обрив на ухото, шум или болка в ушите и врата, свръхчувствителен слух, вертиго и др.

Вирусът, който причинява този синдром, може да остане неактивен с години в организма на човек, който е прекарал дребна шарка като дете.

https://www.instagram.com/tv/CeorE9OjqX9/?utm_source=ig_web_copy_link

Причината, поради която той се реактивира, все още не е известна, но се смята, че може да бъде провокиран от стрес, потискането на имунната система или от други налични заболявания.

Възстановяване от това заболяване се случва след рехабилитация и терапия с лекарства за около 3-4 седмици, но е възможно да се развие по-дългосрочно увреждане на нерва.

Източник: marica.bg

 

Facebook коментари
(Visited 13 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook