Lifestyle 

Слънцето отстъпва, сланите застъпват. Захлаждането продължава – 15°C

Захлаждането продължава в следващите дни, съобщиха синоптиците от НИМХ. В понеделник и вторник температурите ще падат надолу. Застудяването ще е по-осезаемо сутрин и вечер, когато стойностите на термометрите ще са между 0 и 5 градуса. Ще има условия за есенни слани.

За днес е обявен жълт код за ниски сутрешни температури в Северозападна, Западна и Югозападна България.

Той важи за 8 области – София, София област, Видин, Монтана, Враца, Перник, Кюстендил и Благоевград. Там минималните температури ще са между 2 и 7 градуса. Следобедите градусите няма да надвишават 15-16 градуса.

Ранните часове в сряда отново ще са студени, с вероятност от слани в западните райони. Дневните температури обаче леко ще се повишават.

От четвъртък нататък затоплянето ще е по-осезаемо и към края на седмицата следобедните температури ще се върнат към диапазона 15-20 градуса.

С нахлуването на по-топъл въздух ще има и условия за по-гъсти мъгли по поречието на Дунав, около големите водоеми, в котловините и низините.

Следващ период с превалявания се очертава около 25-26 октомври.

От 21 до 25 октомври се очакват и смущения на магнитното поле на Земята. Магнитните бури се усещат от хората с лабилно здраве – възможни са прояви на безсъние, неразположение, тревожност и главоболие.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 13 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook