Lifestyle 

Слънчев старт на седмицата, мъгли и облачност преди обяд!

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Сутринта по поречието на Дунав и в източните райони ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще е почти тихо.

Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, по-високи – в местата с по-трайна мъгла. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Сутринта по Черноморието ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Около и след обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Почти тихо. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, прогнозират от НИМХ.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

Във вторник от запад на изток облачността ще се увеличи и до вечерта на места в западната половина от страната ще превали дъжд. Температурите все още ще са без съществена промяна: сутрешните – с градус-два по-високи, а дневните само в Западна България ще са малко по-ниски.

Източник:  glas.bg

Facebook коментари
(Visited 10 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook