Горещо 

Скръбна вест: Почина голям наш актьор звезда от „Под прикритие“ и „Откраднат живот“

Артистът Йосиф Шамли е напуснал този свят през изминалата нощ на 47-годишна възраст. Тази информация се появи на страницата на „Съюза на артистите в България“. Ето какво точно казват те:

„Тази нощ ни е напуснал актьорът Йосиф Шамли! Като дългогодишен актьор в трупата на Народния театър ,,Иван Вазов“, Йосиф ще остане в историята на българския театър със своите десетки превъплъщения на сцената. В последния сезон той беше част от спектаклите ,,Нощна пеперуда“ от Пьотр Гладилин, ,,Наблюдателите” от Константин Илиев, ,,Опит за летене” от Йордан Радичков, ,,Калигула” от Албер Камю, ,,Спускане от връх Морган” от Артър Милър, ,,Теремин: музика, любов и шпионаж” от Петър Зеленка. Почивай в мир, Йосиф Шамли!“.

Освен в театъра Шамли се изявява и в много филмови продукции. Той участва в „Дяволското гърло“, „Откраднат живот“, „Връзки“, „Под прикритие“, „Тя и той“ и много други.

От „Съюза на артистите в България“ обещават да публикуват допълнително информация за поклонението. Агенция БЛИЦ поднася съболезнования на семейството и близките на Йосиф Шамли.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 550 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook