Клюки от България 

Синът на Тодор Живков го закъса, скри се на село

Владимир, синът на Тодор Живков, кара старините си предимно в дупнишкото село Кременик, издават местни, узна HotArena. Владко гостувал там в имението на своята втора жена Валя.

Палатът е построен от родителите й – Николай и Зорка Костови. Бащата обаче се спомина през 2019. След смъртта му Валя искала по-често да прави компания на самотната си майка, затова с Владимир редовно й гостували.

Той пък дарявал местните с подаръци със сантиментална стойност – бомбета от колекцията на Тодор Живкова, негови ножове, подписани картички и снимки.

Някои кременикчани обаче не гледали с добро око на Владимир, жена му и нейните родители още от време оно, когато те си взели стара къща за 9 хиляди евро и на нейно място вдигнали прогимназия. Внушителното двуетажно имение, облицовано с камък и обградено с голям двор с висока ограда „бодяло“ очите и събуждало завистта им.

Въпреки, че майката на Валя – Зорка, неведнъж правела дарения на селската църква, не могла да омилостиви някои от съселяните си. Сега тя живеела сама на първия етаж, а вторият бил предназначен за гости.

На зет й Владко му харесвал чистия въздух там, особено след като в последните години здравето му е разклатено. В началото на юни тази година той ще навърши 69. Заради тежка форма на диабет е трудноподвижен, има сърдечни проблеми и пие по шепа хапчета всеки ден.

Младата му съпруга Валя обаче е в цветущо здраве и се грижи за него денонощно, пише Ретро.

 

Facebook коментари
(Visited 947 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook