Клюки от България 

Шокираща контузия: Филип Буков с присадена кожа след…

Филип Буков е рекордьор по контузии, но не само сред колегите си в актьорската гилдия. Може да се конкурира даже с професионалисти, практикуващи моторни спортове, което едва ли ще изненада феновете му, които са запонати с любовта му към екстремното.

Актьорът има редица екстремни хобита, поради което и често страда от всевъзможни контузии. Но дори те не го спират да продължава да се наслаждава на покачването на адреналина. И сакатлъците за него съвсем не са само покрай бокса, салтата, които обича да прави, и карането на колело.

Актьорът, познат от сериалите „Татковци“ и „Откраднат живот“, се е сдобивал със сериозни травми и след падания с мотори – друга негова огромна страст, която се случва покрай приятелството му със синът на Аня Пенчева и Ивайло Караньотов – Ангел Караньотов. Двамата са и съученици, а през летата се виждали в Лозенец, където семействата им имат вили.

Филип наблюдавал как Ангел, който е вече сред най-успешните състезатели у нас по мотоциклетизъм, кара коросов мотор и поискал също да опита. Скоро актьорът се сдобил със скутер, а след него започнал да сменя мотори. С времето доста задобрял, но не липсвали и инциденти.

Първото му падане с мотор е преди около 10 години. Буков управлявал машината на приятел в началото на пролетта, извън София. Инцидентът се случил, понеже актьорът не съобразил, че след опесъчаването през зимата, пясъкът остава встрани от пътя.

„На излизане от завой подавам по-рязко газ – не знам с какъв акъл, и явно гумата е стъпила на пясък и моторът тръгна настрани“, споделя Филип наскоро в подкаст. Подхлъзнал се с машината и паднал настрани. Понеже не бил със специален екип, дрехите му се закачили за мотора и Филип се влачил няколко метра по шосето, макар и с ниска скорост.

Все пак имал късмет, че движението не било натоварено. Колата зад него спряла, така че до опасни ситуации не се стигнало. Само че в резултат от влаченето си с мотора Филип се сдобил със сериозна рана от лявата страна на дупето. Не малък участък останал без кожа. Прибрал се с помощта на приятели и макар да изпитвал силни болки, актьорът не отишъл на лекар.

Всъщност, Филип Буков почти никога не търси лекарска помощ непосредствено след като се сдобие с травма. Изчаква ден-два, за да прецени дали е сериозно. Дори, когато има съмнения за счупване на кости.

В случая след падането с мотора извън София Филип пак търпял болки и сам третирал раната си. Забелязал обаче, че не зараства. Даже положението леко се влошило, защото от раната започнала да тече слуз – кръв и лимфа. След два дни актьорът все пак отишъл при хирург, който му казал, че тази рана сама не може да зарасне.

Жиголо: Филип Буков обяви тарифата си за един час секс

Налагало се да присадят кожа. Взели я от другата страна на дупето на Филип. След интервенцията, актьорът се възстановявал два месеца, в които не можел да спортува, което за него било проблем, тъй като и днес не минава ден, без да тренира. Филип обаче отишъл на почивка, каквито били плановете му, но поради лекарска забрана, не влизал в морето.

Актьорът има и няколко по-леки катастрофи с мотор в градски условия. Веднъж жена-шофьорка му отнела предимството на столична улица и Филип се ударил в колата й. Така се вбесил, че започнал да я псува, при което дамата се изплашила и се заключила в автомобила си. Изчакала вътре органите на реда, макар че актьорът я уверявал, че нищо няма да й направи.

Това че бил ядосан и крещял, не означавало, че ще й налети на бой. Макар че изпитвал силна болка, доста по-късно Филип осъзнал, че при инцидента си е счупил лакът. Първоначално смятал, че е натъртване и решил да изчака, за да провери дали няма да му мине. След като в следващите два дни се появил оток, болката се засилила и вече не можел да свива ръката си, Филип се убедил, че се налага да посети лекарски кабинет.

Пак със закъснение актьорът потърсил помощ и когато при падане с мотор си счупил китка. Тогава той даже отишъл до болницата с мотора. Когато лекарят му заявил, че китката му е счупена и се налага да я гипсира, Филип споделил, че е дошъл с мотора и ако го послуша, няма да може да си го прибере. С това обяснение учудил доста лекаря, който все пак настоял, че гипсирането на китката му е наложително. В крайна сметка приятел прибрал мотора на Филип Буков.

Актьорът е падал и след екстремно каране в планински условия с приятели. Скочил с мотор от една гърбица, като другите, без много да се засилва. При приземяването обаче машината се хлъзнала и Филип паднал и си извадил рамо. Отишъл във ВМА чак след две седмици. Казали му, че се налага операция. Пак възразил срещу лекарска препоръка, този път с аргумента, че се снима в сериал и не може да си позволи да отсъства. Затова просто наместили рамото му с предупреждението, че ще има хроничен проблем с него.

По-късно Филип паднал отново с мотор на столична улица, като сред нараняванията му било и счупване на същото рамо. Тогава актьорът пак се оказал жертва на обстоятелствата. Една жена се колебаела дали ще пресича улицата. В последния момент изскочила на пешеходната пътека, при което колата пред Филип спряла рязко. Актьорът не могъл да реагира, хлъзнал се с мотора и се заврял под автомобила отпред.

Счупил си вече контузеното рамо и ключицата, както и капачката на левия крак. Възстановяването му отнело година, като и сега от време на време има болки в това рамо. В деня на случката Филип не само пак не потърсил веднага лекарска помощ, но и отишъл да снимки на сериал, в който играел една от главните роли. Явил се раздърпан, със скъсан панталон, под който левия му крак бил целия в кръв, освен че и капачката била счупена, плюс счупеното рамо.

„Едва избутах този ден“, споделя актьорът.

Въпреки тези инциденти, Филип Буков е много внимателен шофьор. Когато излиза с мотора, Филип слага каска и специална екипировка. Никога не превишава скоростта, спазва всички правила и не поема рискове. Не си позволява и да вдига предна гума, докато е участник в движението на пътя.

Подобни експерименти прави само на картинг писти. Макар че шофира от 18-годишен, участника в „Сървайвър“ няма и никога не е имал собствена кола. Винаги е управлявал автомобили на приятели. Затова пък така имал възможност да кара все скъпи и мощни коли. Иначе Филип Буков е сменял няколко мотора, пише „Хотарена“.

Източник: blitz.bg

 

Facebook коментари
(Visited 42 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook