Семейство 

Разкрийте тайната на дълготрайните отношения

Каква е тайната на дългите и щастливи взаимоотношения? Всяка връзка има своите възходи и падения. Поддържане на една на дълготрайни взаимоотношения, независимо от това дали са романтични или платонични, изисква полагане на много труд и постоянство. Ето, няколко психологически съвета, с които ще ви помогнат да изградите и поддържате силни и здрави отношения с половинката ви.

Не се сърдете без причина!

На никой не му е приятно срещу него да стои човек с нацупена и сърдита физиономия. Особено, без каквато и да е видима причина. Не очаквайте, партньора ви да гадае какво мислите, чувствате или очаквате от него. Бъдете откровени с половинката си и споделяйте какво точно очаквате да направи в конкретна ситуация. Стремете към повече реализъм в очакванията си.

Проявявайте разбиране!

Когато партньора Ви споделя преживяванията си или мислите си, го изслушвайте внимателно. Умението да изслушваме е едно от най-ценните качества за една връзка. Научете се да слушате внимателно човека срещу Вас. Това само ще засили връзката ви.

Помнете, че хората са заети!

В по-голямата част от деня обикновено, сме затрупани с много работа и задачи. Уважавайте време на половинката си. Бъдете внимателни към чуждото лично пространство. Проявявайте разбиране, когато партньора ви каже, че е зает.

Забавлявайте се!

Никои не би бил привлечен от един самотен и скучен човек. Стремете се да предложите на партньора си нови и интригуващи преживявания. Старайте се да се срещате, с колкото се може повече хора.

Кажете „Не“ на клюките!

Клюкарстването е порок, които не оставя добро впечатление дори и в очите на най-близките ни хора. То може само да навреди на отношенията. Опитайте се да не клюкарствате и ще се почувствате много по-щастливи.

Останете верни на себе си!

В никакъв случай не се променяйте, за да се харесате на някой. Старайте се да запазите личните си качествата. Ако партньорът ви, ви обича и цени, то е точно заради вашите уникални качества.

Подкрепяйте се!

Няма нищо по-хубаво от това в труден момент да усетиш подкрепа и разбиране. Емоционалната подкрепа е основополагаща във всяка една връзка. Взаимната помощ и разбиране, ще ви помогнат да изградите здрава и щастлива основа на отношенията. Това, разбира се може да отнеме доста време.

Бъдете мили!

Не забравяйте да бъде мили, внимателни и грижовни с половинката си. Никой не обича грубите и невнимателни хора. Нежността е основен изказ на вашата любов и привързаност. За това я проявявайте щедро и не я пестете! Тя е основен признак на вашите чувства към партньора ви.

Facebook коментари
(Visited 108 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook