Клюки от света 

Принц Уилям с COVID-19, едва дишал

Британският принц Уилям се е заразил с COVID-19 през април, по същото време, когато положителен тест даде и баща му – принц Чарлз. Новината съобщиха медии в Лондон, като се позоваха на източници в двореца Кенсингтън, британски медии, цитирани от Ройтерс.

Уилям, внук на кралица Елизабет и втори поред в линията за наследяване на британския трон, е запазил диагнозата си в тайна, защото не е искал да тревожи страната, пише в. „Сън“.

„Случваха се важни неща и не исках да тревожа никого“, е казал Уилям според източниците на изданието.

Бил е лекуван от лекарите на двореца и е последвал правителствените указания да се изолира в семейното имение Анмър Хол в Норфолк, съобщава вестникът и добавя, че въпреки всичко той не спрял да изпълнява ангажиментите си през април и провел 14 телефонни и видеоконферентни разговора.

„Уилям беше много тежко поразен от вируса. В един момент той имаше проблеми с дишането, беше очевидно, че всички около него бяха изпаднали в доста голяма паника“, каза източник на „Сън“.

Би Би Си също потвърди новината от свои източници снощи. Дворецът Кенсингтън и кабинетът на принц Уилям отказаха да коментират.

От резиденцията на баща му, принц Чарлз, на 25 март съобщиха, че Чарлз е дал положителен резултат за коронавирус. Престолонаследникът се беше изолирал в резиденцията си в Шотландия за седем дни с леки симптоми.

На 27 март и премиерът Борис Джонсън съобщи, че се е заразил.

Източник: marica.bg

Facebook коментари
(Visited 17 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook