Риалити 

Последният танц на Атанас разплака България

Да се родиш различен и да го преодолееш, да живееш с усмивка, да растеш в едно доста нетолерантно общество, но да следваш мечтата си без грам съмнение – прекрасен пример за всички нас.

Това е животът на Атанас Клечаров. Ражда се със синдром на Даун. Расте усмихнат, прегръща света и смело се потапя в магията на танца – още на 5 години. Мая Енчева е учителката, която го посреща в залата за спортни танци в град Ракитово. Тя и останалите деца го посрещат с любов. И го приемат такъв, какъвто е, защото той не им дава друг шанс.

Два пъти седмично години наред дядото на Атанас го води в залата. Дори когато школата се мести във Велинград. И така до 18-ата година на момчето. Нямаше да научим за Атанас, ако той не бе един от участниците в предаването „България търси талант“.

Атанас и неговата партньорка грабнаха четирите „да“ на журито без грам съмнение за успех. А публиката бе повече от впечатлена. И тогава стана ясно, че момчето, успяло да спечели сърцата на хората пред голямата сцена, не е имало късмет да доживее да се види на екрана.

Просто неговият хъс за живот и усмивка не са били достатъчни, за да преборят гадния вирус, чиято сянка ни плаши от повече от година. Толкова е тъжно. „Съкрушена съм“, пише една от зрителките на шоуто, а много от тяхл

Източник:woman.bg

Facebook коментари
(Visited 17 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook