Горещо 

ПОКАЗЕН АРЕСТ: Закопчана е кметицата на „Младост“ в центъра на София

Кметицата на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е задържана за получаване на подкуп, научи NOVA. Тя била хваната с крупна сума пари – 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

При акцията, извършена на бул. „Васил Левски“ в центъра на София във вторник, белезници щракнали на ръцете и на заместничката на Иванчева – Биляна Петрова, както и на посредници за предаването на подкупа.

Иванчева не бе откарана веднага в ареста, защото й прилошало.

Повече от час след задържането й разследващите извършваха оглед на автомобила й.

Районът около Министерството на спорта, където кметицата бе задържана, остана отцепен с часове, което затрудни трафика.

Междувременно разследващи влязоха и в сградата на общината в „Младост“. Пиарът на района Петър Кърджилов написа във Facebook, че в сградата има полиция, а на работещите в общината не се позволява да излизат.

Малко по-късно пред камерите Кърджилов заяви: „Това е активно мероприятие, нарочно нагласено и поръчано, тъй като г-жа Иванчева и нейният екип засягат интересите на сериозни предприемачи, свързани с управляващата коалиция. Подхвърлен е този сак с пари и се цели тя да бъде елиминирана като кмет на район Младост и от политическия живот като цяло”.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък обясни, че тя не е шеф на районните кметове.

„Те се избират мажоритарно от гражданите и само гражданите са техни шефове“, каза Фандъкова.

Кметицата на „Младост“: Няма да подам оставка

Разследването е на Специализираната прокуратура съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

Коя е Десислава Иванчева?

Десислава Иванчева е родена на 2 октомври 1973 г. в София. До 8-и клас учи в 118-о училище в „Младост“. Следват 2 години в СМГ, после завършва Икономическия техникум. Следва и „Публична администрация“ в НБУ.

През 2000 г. стартира бизнес с посредническа дейност, а след това си купува два автобуса. Има евролиценз и е член на Европейската асоциация по транспорт. Част от клиентите й през годините са футболният отбор „Милан“, ЦСКА и националният отбор по борба.

Осигурява транспорт за делегациите по време на посещения на президента и премиера на Италия у нас, за което има похвала и медал от Рим.

Представител е на световна марка за професионална козметика за коса. Има магазин и склад, от който зарежда фризьорски салони.

Преди да стане кмет на „Младост“ инициира подписка за местен референдум, насочен срещу презастрояването на квартала. Лидер е и на протестите през октомври 2016 г., при които жителите на квартала излизат с искания да се спре застрояването. Протестите са под мотото „За Зелен „Младост“.

Комитетът, издигнал кметицата на „Младост“, оттегли подкрепата си

През 2016 г. става независим кандидат за кмет на район „Младост“ и печели изборите.

С половинката си живее на семейни начала от 15 г. Няма деца.

Източник: nova.bg

Facebook коментари
(Visited 230 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook