Клюки от България 

Плевнелиев се ожени с предбрачен договор, а тъщата аха да плати сватбата (Пълни подробности)

Сватбата на най-богатия в историята ни президент Росен Плевнелиев и бившата синоптичка Деси Банова е била предшествана от брачен договор, в който са били уточнени до най-малки подробности кой какво получава при евентуален развод, научи HotArena.

Напук на очакванията, идеята била на бременната в шестия месец младоженка, която поискала всичко да бъде регламентирано, за да не я обвиняват, че е златотърсачка.

Плевнелиев се съгласил да заверят пред нотариус документа, който съдържал няколко клаузи. Договорът е сключен още на 16 май, месец преди сватбата, в кантората на един от големите софийски нотариуси. В него изрично била уточнена стойността на обезщетението при развод по вина на един от двамата.

В случай на раздяла по вина на бившия държавен глава, Деси получавала по 50 000 лв. за всяка година от брака им. При развод по вина на бившата синоптичка, която прибави фамилията Плевнелиева с тиренце към своята, тя прибирала само солидна издръжка за сина им. Както е по българското законодателство, всичко, което придобият след встъпването им в брак, ще се дели на две при евентуална раздяла.

Плевнелиев не настоявал новата му съпруга да приеме фамилията му, но тя била категорична, че го иска. „Аз съм последната от фамилия Банови. Жив е и дядо ми, който е на 91 години. Мисля, че е хубаво да приема и неговата, така че ще приема и двете”, сподели преди венчавката Банова.

Според запознати, президентът лично избрал датата на сватбата им (17 юни) след консултация със звездите. Както е известно, първият бизнес на Плевнелиев с фирма „Ирис интернешънъл” е изготвяне на хороскопи, а хората се редят на опашки, за да надникнат в бъдещето си. За младоженецът сватбата бе трета по ред, а Деси за първи път облече булчинска рокля. Сред гостите бяха майката на младоженката Лили Шопска, дъщеря й Йоанна, двамата синове на Плевнелиев – Асен и Павел, както и кумовете.

Имената им не бяха огласени, но според източник на „Уикенд” са приятели и на двамата. Първоначално за кумове били поканени Иво Прокопиев и съпругата му Галя, но те отказали, тъй като са близки приятели и с предишната жена на президента Юлиана. Прокопиев обаче е присъствал на сватбената церемония, но без жена си, допълват информаторите на „Уикенд”.

Колкото и семпла да изглежда сватбената рокля на булката, тя струвала над 5000 лв. Тъщата на Плевнелиев, която е главен експерт в РИОСВ, изненадала новото семейство с щедър подарък за около 10 000 лв. Лили Шопска им подарила екзотичен воаяж до Малдивите – любима дестинация на манекенки и новобогаташи. Майката на бившата синоптичка се договорила с туроператорската фирма датата да бъде избрана от младоженците.

Те планирали да се възползват от почивката след раждането на бебето през септември. Тъщата обещала да поеме грижите по малчугана, както и по 7-годишната си внучка Йоанна. Г-жа Шопска дори предложила на своя зет да плати половината от масрафа по сватбата, но той категорично отказал.

Заради напредналата й бременност се отказала от пищна сватба. 7-годишната й щерка Йоанна от връзката й с бизнесмена Ивайло Граховски, приела с радост новината, че ще става кака и изявила готовност да помага след появата на бебето. Плевнелиев също уведомил двамата си сина Асен и Павел, че ще имат още един брат. Момчетата обаче били доста чувствителни на тази тема, тъй като, както е известно, през 2015 г. те загубиха най-големия си брат Филип заради рядко заболяване на сърцето.

„Той проведе един честен и откровен разговор с тях. По-големият му син попитал: „Тате, само ми кажи къде ще спи бебето”. Росен го успокоил, че няма да го чуват, когато плаче. Смятам, че и те се радват на тази новина. Разбира се, те са момчета, очаквам помощта да дойде от Йоанка. Сигурно така ще е първите два дни, после ще каже: „Оправяйте се!”, разкрива младоженката.

Преди седмици тя излезе в майчинство, което съвпадна с лятната ваканция на рубриката й „Истории на успеха с Деси Банова”. Новоизлюпената водеща не възнамерявала да се отказва напълно от работата си, но засега не било ясно точно кога ще се върне в ефир.

Източник: hotarena.bg

Facebook коментари
(Visited 126 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook