Семейство 

Първолаците на известните изгряха! Кой къде изпрати децата си и с какво ги облече за новата учебна година

Фронтмените на легендарните рок групи „Диана Експрес“ и „Сигнал“ изпратиха първолаци. Филмовият композитор на столетието Митко Щерев и певецът Йордан Караджов с трепет заведоха внучетата си на първия учебен ден, пише „Телеграф“.

Внукът на Митко Щерев – Денис е от най-малката му дъщеря Рая. Той пристъпи прага на 128-о СОУ „Алберт Айнщайн“, което се води най-хубавото в техния квартал „Младост“, тъй като е член на асоциация „Кеймбридж“.

Денис от първи клас ще учи английски, а след 7-и ще може да избира между новите специалности като банково дело или бизнес администрация. Любопитното е, че в същото школо е учила и Рая Щерева. Сегашният директор Юлиян Плачков й е бил класен, а заместничката му Венета Мирчева пък е преподавала музика.

Първият учебен ден събра автора на „Адаптация“ и „Осъдени души“ с бившата му съпруга Катя. Тя се върна от Италия специално заради събитието.

Данчо от Сигнал също бе на празника на първородната си внучка Ния. Тя е от сина му Даниел и почти веднага след раждането й музикантът написа песен за нея. Ния Караджова ще учи в 32-о СОУ „Свети Климент Охридски“ в центъра на София.

В първи клас тръгна и внукът на големия режисьор на любими класики като „С деца на море“, „Куче в чекмедже“, „Таралежите се раждат без бодли“ и „Васко да Гама от село Рупча“ Димитър Петров, който на 22 октомври ще навърши 94 години.

Малкият носи неговото име и в програмата му са включени часове по японски език, разкри татко му Калин Петров, който е известен музикант от групите „Сленг“ и „Акага“.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и съпругата му Десислава присъстваха на откриването на учебната година в столично училище, където най-малката им дъщеря София е първокласничка. Днес тя е и именичка. За това се похвали самият той в социалните мрежи.

„За трети път със съпругата ми Деси изпитахме радостта да изпратим първокласничка – най-малката ни дъщеря София. Вълнението е голямо, колкото и преди години, когато на училище тръгна най-голямата ни дъщеря Гергана. Пожелавам на всички ученици, на техните родилите – много щастие и здраве!“, написа Цветанов.

Сред първолаците тази година са малката дъщеря на Кака Лара – Вая, синовете на певеца Коцето Калки – Теодор и на артистът от „Вездесъщият“ и „Откраднат живот“ Велислав Павлов – Йоан, които са съученици в Музикалното училище, децата на олимпийската шампионка по лека атлетика Тереза Маринова, Мис Плеймейт 2016 Маги Бадер, Мис България 2010 Ромина Тасевска, водещата Лили Боянова и артистът Александър Сано.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 102 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook