Горещо 

Очевидец на ужасяващ инцидент край езеро „Загорка“ разказва какво се е случило

Пряк свидетел на ужасяваща случка край езеро “Загорка”  в град Стара Загора разказва стресваща ситуация, разиграла се пред очите му:

Някъде към 18,30 ч. вървяхме по алеята от южната страна на езерото и подминавайки заведението се заслушахме в думите на малко момченце, яхнало велосипедче без помощни колела.

“Сега отиваме на барчето да пием кафе” – изфъфли отговорно малчуганът на видима възраст около 3 г. и ние само се усмихнахме на неговата увереност за дейно участие в заниманието на възрастните, които се бяха спрели край него. Дали направихме и 5-6 крачки и току зад гърба ни се изтърколи колелото с детето, стремително насочено към водата по бетонирания стръмен бряг на езерото, което ги погълна веднага, а отгоре където потънаха, не останаха дори кръгове.

Секунди, насечени на мигове ужас, ступор и гонещи се мисли за реакция и решителност. В този момент млад мъж изтича покрай нас, влезе във водата, докато тя му беше до бедрата той стъпваше на твърдо и в следващия миг и той потъна изведнъж. Страшно! От двамата нямаше следа. И за радост на всички нас, мъжът се показа, стискайки малкия.

Излязоха и двамата, детето се разплака, майката – бременна жена, видяхме едва сега, заедно с още една жена. Спасителят клекна край момченцето, хвана го за рамото и се опита да го успокои:

“Не плачи, я виж, и аз съм мокър целия като теб.”

Майката извади телефон и се опитваше да звънне на бащата на детето, но беше в тотален шок. Разказвам случката, защото ако не беше мъжът, който се хвърли да спаси детето без да се замисли, не знам какво щеше да се случи.

Искам да спомена и за още един човек, който също се притече на помощ и подхвана момченцето от спасителя му. После двамата извадиха от езерото и злополучното колело. Аз съм жена. Плувам по малко, но само в басейн и в морето, докъдето усещам твърдо под краката си.

В такова изпитание попадам за пръв път. Вероятно, въпреки неувереността си от разни стъбла и коренища по дъното на езерото, щях да вляза във водата. А и как иначе, детето потъна пред очите ми. Не знам. За радост нямах време да мисля, мъжът скочи веднага след детето. Всичко се разигра за не повече от 10 секунди – от падането на колелото, до изваждането на малкия.

Браво на младия мъж за себеотрицанието! А мястото край езерото си е опасно. Алеята е тясна, отстрани към водата няма никаква преграда. Там деца и възрастни карат велосипеди, ролери, кънки – колко е да се отклониш леко или да изтървеш управлението на колелото, а наклонът на бетонния бряг само ще увеличи скоростта на падането. Ето, майката беше до рожбата си и въпреки това не можа да предотврати инцидента.”

На следващия ден от местните медии са открили, героя, спасил детето на езерото „Загорка“ Мъжът е от Стара Загора и се казва Петко (самият той не пожела да се пише повече за него), който за инцидента каза само:

“Не се поколебах и за секунда да спася детето. Все пак и аз съм баща, дъщеря ми е може би на възрастта на този малчуган.”

Както стана ясно, момченцето, което падна с колелото в езерото, е на 4 г. и половина. Казва се Христо и скоро очаква сестричка, по думите на майка му Таня. Родителите на Христо са изключително благодарни на Петко. За тях той е истински герой!

Оказа се, че самият Петко не е добър плувец, но както сподели самият той:

“Не мисля, че съм извършил нещо особено. Всеки баща би реагирал по начина, по който го направих аз. Прибрах се вкъщи целият мокър, дъщеря ми ме прегърна с малките се ръчички и чак тогава освободих натрупаната емоция и сълзите ми потекоха. Разказах на съпругата ми какво се случи и се прегърнахме тримата.”

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 102 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook