Клюки от България 

Милко Калайджиев загази заради къщата за гости

Милко Калайджиев има сериозни проблеми заради къщата си за гости. Изпълнителят, който на последните избори се кандидатира за кмет на Свиленград, подкрепян от ДПС, е един от 253-мата собственици на къщи за гости у нас, задължени да върнат общо 46,4 млн. лв. Това е изчислената сума след проверката на Държавен фонд „Земеделие“. Проверката на държавния орган обхвана всички обекти, които са направени с европари по програмата за развитие на селските райони за периода от 2007 до 2013 година. В това число е и къщата на Милко Калайджиев.

Проверени са документите на 276 от общо 288 къщи за гости в страната ни, построени по програмата. На 157 обекта е наложена санкция в пълен размер.

Сред санкционираните, освен Милко Калайджиев и е бившият заместник-министър на икономиката Александър Манолев. Изпълнителят ще трябва да върне 304 000 лева, уточнява Нова тв. Останалите 95 души, които са санкционирани, са с частична глоба. Едва 23 обекта от проверените са се оказали напълно изрядни.

Нарушението, което най-често се констатира е, че къщите не се използват по предназначение – те не се използват като къщи за гости. Друго често срещано нарушение е неизпълнение на ангажимента за осигуряване на нови работни места. Установена е липсата на материални активи, закупени с отпуснатите по програмата европейски средства, пише Ретро.бг.

Източник: razkrita.com

Facebook коментари
(Visited 25 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook