Lifestyle Семейство 

Какъв красавец! Внукът на Мария Луиза е принц с българска кръв (Вижте Никола Лайнинген)

Внукът на Мария Луиза е потомък на Сакскуборгготската династия. Казва се Николай Лайнинген и е роден във Филаделфия през 1991 г.

Принцът е син на Княз Борис фон Лайнинген и неговата първа съпруга Милена Матова, която е българка. Младежът се пада правнук на цар Борис трети и на италианския крал Виктор Емануил. Никола е потомък на британската кралица Виктория и се нарежда на 120 място в реда за британската корона.

От друга линия принцът е наследник и на руския император Николай трети.

Неговата баба Мария Луиза е първородното дете на цар Борис трети. Когато баща й умира през 1943 г на трона се качва брат й Симеон. По време на комунистическия преврат царската фамилия е изгонена от България и живее отначало в Египет, а после в Испания.

Мария Луиза сключва брак през 1957 г за по-малкия син на крал Карл фон Лайнинген и княгиня Мария Кириловна. От брака си българската княгиня има двама сина – Карл Борис Франк Ларкварт и Херман.

Бащата на българския принц се жени два пъти. Първо за българката Милена Матова, с която имат син – Никола. Тя почива през 2015 г на 53 години в Ню Йорк. Втория брак на сина на Мария Луиза е с Черил Риглър и дамата имат син и дъщеря.

Принц Никола Лайнинген в момента работи в голяма компания по данни от социалната мрежа, предават от 168chasa.bg.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари
(Visited 58 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook