Lifestyle 

Меко и дъждовно ще е времето идните дни. Какви градуси ни очакват?

Днес дъжд ще превали на места в северозападните и западни райони, а в Западна Стара планина преваляванията ще бъдат от сняг.

Ще духа слаб до умерен вятър от юг. Температурите сутринта ще са от 3 градуса по високите котловини на запад, до 10 в източните райони.

През деня облачността ще бъде значителна, но до ранния следобед ще остане почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от изток.

Максималните температури ще бъдат в широк интервал: от 3 до 5 градуса в котловините на Западна България, до около 15 в югоизточните райони.

По-късно през деня от югозапад ще започнат превалявания, които до полунощ ще обхванат по-голямата част от страната.

В петък минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток. Облачността ще бъде значителна и ще превалява дъжд, в планините и високите места на Северозападна България – слаб сняг.

В събота ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността. преваляванията от запад ще спират. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, а дневните няма да се повишат съществено и ще бъдат от 3-4 градуса на запад и северозапад до 10-11 в крайните югозападни райони. Ще духа слаб североизточен вятър.

През нощта срещу неделя отново ще завали дъжд, а до сутринта валежите ще обхванат цялата страна. Температурите ще се повишават, а по-късно валежите в южните райони ще спрат.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 8 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook