Lifestyle 

Лятото посред ноември продължава! Живакът скача до 26 градуса

И днес времето ще остане динамично, с температури, значително по-високи от обичайните. Преносът на въздушни маси ще е от юг-югозапад. Ще е ветровито, особено в Източна България и районите, разположени северно от планините, където южният вятър ще се проявява и като фьон. Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока. Над северозападните райони облачността ще е значителна и там след пладне ще превали слаб дъжд.

Сутрешните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, в източните райони и в Предбалкана – до 14-16 градуса. Дневните температури ще бъдат предимно между 21 и 26 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември и още ще се понижи.

Над Черноморието ще има разкъсвана средна и висока облачност. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 20-24 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по билата – и бурен, югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 18 градуса, на 2000 метра – около 11 градуса.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 44 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook