Клюки от България 

Лекарите: Лили играе на руска рулетка със здравето си

Любимката на поколения българи – естрадната звезда Лили Иванова продължава да смайва със завидни амбиции и хъс за работа напук на достолепните си 80 години. В момента Вечната Амбър e под пара заради трите грандиозни концерта, насрочени за 8, 9 и 10 декември в зала 1 на НДК, на които ще изпълни част от вечните си хитове и последните си нови песни.

И докато по-голямата част от нейните колеги не смеят да рискуват с концерт в зала с 12 000 места, Лили била амбицирана за пореден път да натрие носа на всички зложелатели и да докаже, че и на тази възраст може да издържи изтощителния 3-дневен маратон. Билетите за трите й концерта на цени от 50 до 180 лв. са почти разпродадени, но все още могат да се намерят на по-задни места.

Екипът на естрадната легенда и нейните близки отдавна били свикнали на емоционалните й кризи. Напоследък обаче били обезпокоени за здравето й заради прословутия й професионализъм, граничещ с маниакалност. Самата тя никога не е говорила за здравословните си проблеми. Медиците, които крепят здравето й също пазят лекарска тайна по отношение на нейните болежки.

Макар че няколко пъти бе засичана в различни лечебни заведения, самата Лили твърди, че се радва на чудесно здраве за възрастта си. Единственото, от което се оплаквала доскоро били силните прожектори. Доц. д-р Андрей Андреев от очна клиника „Ден” е медикът, който преди години спасил очите й от ослепяване. Препоръчал й преди всяко качване на сцената да капва в очите си изкуствени сълзи. Докато пее, любимката на няколко поколения българи, винаги държи близо до себе си буркан с липов мед, бутилка с топла минерална вода с малко лимонов сок в нея. Подкрепя се с тях в паузите между песните, пише „Уикенд“.

Приближени до Лили твърдят, че на концертите й в зала 1 зад кулисите задължително ще присъства лекар. Подготовката за мащабното събитие изтощило чепатата Лили и напоследък тя се чувствала много отпаднала и изморена. Преди дни посетила лекар, който бил категорично против да се подлага на подобен екстремен маратон.

„Тя е на 80 години, три концерта един след друг по два часа и половина може да се окажат пагубни за нея. Най-вероятно ще ги издържи заради адреналина, но след това последиците за организма й ще са серозни и може би фатални. Тя вече няма тази неизчерпаема енергия”, бил категоричен доктора. Лили обаче изобщо не искала да го чуе и отсякла, че без проблем ще се справи с това тежко предизвикателство. „Ти си играеш на руска рулетка със здравето”, гневно отсякъл именития доктор и затръшнал вратата на кабинета си.

Преди да пробие на голямата сцена като певица, изпълнителката на „Камино” е работила като медицинска сестра и знаела как да се грижи за гласа си и как да се пази от настинки. Тя треперела да не лепне някой вирус, който да срине имунитета й и си наложила пълен покой до декември, но физическото натоварване и стреса покрай подготовката обострили нейни хронични болежки.
Творческият й екип буквално треперел дали крехката певица ще издържи на натоварването в трите поредни вечери. За болните бъбреци на естрадната прима се грижел лично един от най-големите специалисти в бранша – проф. Богов, който е шеф на клиниката по нефрология в Александровска болница. Още в края на миналата година Лили закъсала с бъбреците и потърсила помощта на медицинското светило, а папараци уловиха певицата, докато лично тя носеше подаръци за професора.

Публична тайна е, че драконовият хранителен режим, на който Лили се подлага от 20 години, е нанесъл непоправими щети върху организма й. Кубратската легенда не консумира нито един хранителен продукт с бял цвят, а от менюто й напълно са изключени въглехидратите. Лили не слагала в устата си яйца, брашно и млечни продукти. Заради ужасяващата диета, благодарение на която легендата тежи едва 40 кила, тя лишавала тялото си от много ценни елементи. Всеизвестен факт е, че с възрастта женските кости изтъняват. Мъчителната остеопороза, която е свързана с изтъняване на костите, отдавна тормозела Лили.

През последните няколко месеца болките ставали нетърпими, затова феновете на певицата едва ли повече ще видят енергичните й подскоци на сцената, които бяха нейна запазена марка. В резултат на строгия си режим, певицата се сдобила не само с остеопороза, но и с анемия, високо кръвно и бъбречни проблеми. За здравето й се грижат най-големите светила в медицината, които обаче не били магьосници. Неслучайно през последните години Иванова публично благодари на лекарите, които полагат усилия да закрепят крехкото й здраве – шефът на Александровска болница доц. д-р Костадин Ангелов и проф. Борис Богов.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 463 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook