Семейство 

Легендрната Ирина Чмихова мизерства! Ученици на певицата от Консерваторията ѝ носят храна

Легендарната певица Ирина Чмихова живее на ръба на бедността с пенсия 200 лева. Парите не ѝ стигали да се топли през зимата, да плаща ток, вода и кабелна телевизия и да си хапва каквото ѝ се иска. Най-често изпълнителката на „Синьо елече“ се лишавала от любимите си сладкиши – вафли и пасти, защото гледала да икономисва от каквото може.

Добре че били нейните ученици от Консерваторията, които през годините не я забравили. Те се редували да я посещават в столичното ѝ жилище и да я зареждат с провизии. Последно на гости ѝ отишли Етиен Леви и Райко Кирилов, на които навремето преподавала, и ѝ занесли лакомства и други хранителни продукти.

Повече, отколкото на подаръците, тя се зарадвала на самите тях, защото дните ѝ минавали в самота и нямало с кого да си каже и две думи. Първата дама на българската естрада скоро ще навърши 89 години, но дълголетието не я радвало, защото болежките ѝ били почти колкото и годините ѝ.

„Знам, че е грях да говоря така, но дано по-скоро умра, за да не съм в тежест на дъщеря си“, споделя самата Чмихова. Най-мъчно ѝ било, че закъсала с краката и вече не можела да слиза дори на пейката пред блока си в столичния квартал „Дружба“.

Диагностицирали я с коксартроза и ѝ сменили двете тазобедрени стави, но въпреки това не могла да проходи. Чувствала се като в менгеме и макар по цял ден да си полежавала, напоследък заслабнала драстично.

През деня я навестявала жена срещу заплащане, а вечер през дома ѝ наминавала дъщеря ѝ, за да ѝ помогне с това-онова. Със сърцето също не била много добре, нищо че неотдавна ѝ сменили две клапи и ѝ сложили байпас.

След операцията пак се задъхвала, но лекарите отказвали да ѝ правят повече интервенции, защото била в прекалено напреднала възраст.

„Самотата е убийствено нещо. Много ми липсва мъжът ми Любо, не се живее без него, той ми беше опората. Сега съм все сама. Имам дъщеря и син, внук, но просто няма как, всеки има работа“, сподели певицата, чиято ежедневна радост са само предаванията и сериалите по телевизията.

Източник: retro.bg

Facebook коментари
(Visited 903 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook