Lifestyle 

Ледниковият период – отстъпва. Затопляне и необичайни температури!

Тази седмица започна с много студено време, с температури до над минус 15 в някои населени места, но от днес предстои постепенно затопляне.

Ще се повишат минималните сутрешни температури, които ще бъдат от минус 7 до минус 1 градуса. Повече облаци ще има над Северна България.

През деня ще се затопли по-чувствително и дневните стойности ще достигнат от 3 до 8 градуса.

В четвъртък минималните температури ще се повишат още и ще бъдат от около минус 4 до плюс 1 градуса. Дневните ще останат предимно от 4 до 9 градуса.

В петък минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните от 7 до 11 градуса. Облачността ще остане значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления над източните райони. Все още без валежи.

В събота ще бъде най-топло, с положителни минимални температури и дневни стойности от 9 до 14 градуса, малко по-ниски в крайните западни и северозападни райони.

Облачността ще се увеличава и по-късно през деня и привечер от запад и юг ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта и в неделя преди обяд ще обхванат по-голямата част от страната. На места отново количествата валеж ще бъдат значителни.

В неделния ден вятърът ще се ориентира от запад и дневните температури ще се понижат до интервала от 5 до 10 градуса. Валежите от запад на изток постепенно ще започнат да спират.

Изъочник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 8 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook