Клюки от България 

Край на имотната война: Синът на Йорданка Христова се уреди с резиденция за милиони

Наследството на соцвеличието Григор Стоичков най-после е поделено между наследниците му. Сагата с имотната война в родата на покойния вицепремиер и министър на строителството от времето на Тодор Живков се проточи повече от 7 години. След кончината му през лятото на 2016 г. в обект на спорове сред наследниците му се превърна прословутата му къща в „Бояна“ заради особено високата ѝ парична стойност.

Преди седмици въпросът с резиденцията на Стоичков най-сетне бил уреден. Знаковият имот вече е собственост на сина на естрадната легенда Йорданка Христова – Григор-младши, който е внук на покойния БКП функционер, пише retro.bg. Той е наплатил половината дял от къщата на чичо си Венелин (син на комунистическото величие), с когото досега воюваха за собствеността над боянската вила.

Припомняме, че още преди години в медиите се появиха публикации, че Венелин Стоичков се е зарекъл да направи и невъзможното, но да се пребори той да бъде единствен собственик на баровския имот в столичния квартал „Бояна“. Години наред обаче с Йорданка и децата ѝ не стигали до никакъв консенсус, докато най-накрая той не склонил да получи финансова компенсация за своя дял.

Сделката се случила след трагедията, сполетяла Венелин, а именно загубата на неговия син Тома – внук на Григор Стоичков. Той бе професионален парапланерист и загина на 8 януари тази година след удар в станцията на връх Мусала. Сестрата на Тома – Велика, преди 14 години също се сблъскала челно със смъртта в суровите условия на планината. Лавина затрупала сноубордистката при изключително трудни метеорологични условия в Пирин и тя като по чудо успяла да се спаси. Приятелят ѝ Виктор обаче загинал пред очите ѝ, затрупан от снега на Бъндеришка поляна.

Покойният министър има и още двама внуци – Григор-младши и Ивана, плод на любовта между Йорданка Христова и другия му син Георги. Григор-младши е успешен бизнесмен и има своя фирма в сферата на компютърните технологии, но личният живот не спори. Той все още не е срещнал любовта и не е изпитал щастието да бъде баща. Ергенлъкът му сериозно тревожел естрадната звезда, която никак не обича да говори за сина си публично. Тя се притеснявала, че родът ѝ ще остане без наследници, тъй като дъщеря ѝ Ивана пък отдавна не крие, че има различна сексуална ориентация. Към момента тя има официална приятелка на име Мария, с която живеят заедно, а връзката им е одобрена от нейната майка.

Източник: marica.bg

Facebook коментари
(Visited 35 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook