Горещо 

Извънредно! Нов трус до Пловдив ни събуди ден след първия!

Ново земетресение бе усетено в Пловдив! Според Европейския сеизомологичен център трусът е с магнитуд от 3,8 по скалата на Рихтер, като епицентърът му отново е между Пловдив и Асеновград. Tо е било регистрирано в 1,15 часа тази нощ на дълбочина от 2 км. Трусът е бил усетен на високите етажи в Пловдив и Асеновград, а също така и в столицата.

”Усетиха се две последователни пропадания. Трусът беше по-лек от снощния, но пак раздруса”, твърдят пловдивчани пред trafficnews.bg. Трусът е усетен както на първия етаж, така и на по-високите в града.

Трусът е усетен и в София. Вероятно е вторичен на земетресението от снощи. Оттогава са станали най-малко 30 афтършока, но далеч по-леки от сегашния трус.

Първият бе с магнитуд 4.8 по скалата на Рихтер и епицентърът е между Пловдив и Асеновград. Дълбочината на земетресението е 2 километра. Трусът е ударил в 1,42 минути след полунощ. Усетен е и в София, Кърджали и дори в Македония, съобщават наши читатели.

Вторият по-силен вторичен трус беше с магнитуд 3 по Рихтер. Трусът от 3,8 по Рихтер от тази нощ е най-силният от поредицата вторични. Първото земетресение със сила 4,8 причини аварии на водопреносната мрежа в над 10 населени места в района.

Има паднали комини на няколко къщи в пловдивските Крумово и в Садово. Най-голяма беше ВиК-аварията в пловдивския район „Южен” на ул. “Даме Груев”, където се скъса магистрален водопровод. Тя беше отстранена в рамките на работния ден. Сигналите за нанесени материални щети се приемат от общинските администрации.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 384 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook