Клюки от България 

Ицо Хазарта захапа здравния министър: Срамно е да видиш падението на интелигентен човек

Рапърът Ицо Хазарта рядко влиза с коментари по повод случващото се в страната, но този път не издържа и се захвана за реплика на здравния министър. На брифинг проф. Костадин Ангелов коментираше разхлабването на мерките и искането на ресторантьорите за отваряне на обектите им на 1 февруари.

Ангелов подчерта, че ресторантите и заведенията не са ни приоритет, а най-важно е здравето на хората. Това обаче жегна фронтмена на „Ъпсурт“, който на дълго и широко изрази възмущението си в социалната мрежа. Ето какво написа Хазарта в социалната мрежа:

Винаги е срамно да видиш падението на някой интелигентен човек. Гледам здравния министър Костадин Ангелов и слушам какво казва. “Ресторантите и заведенията не са ни приоритет!“ Съгласен съм. Приоритет са ви Джъмбо, Била и приятели. Подозирам, че ви се отплащат подобаващо за френската любов, с която ги обслужвате от месеци. Моловете не работели. Влизаш в мола и – о, изненада!

Мобилни оператори, застрахователи, големи вериги – всичко работи. Там няма коронавирус. Затворени са магазинчетата на нормалните хора, дето се опитват да изкарват пари без да крадат от обществени поръчки. Искам да напомня на хората нещо, което не чувам от никой управляващ.

На едно заведение му е забранено да работи, за да може ВСИЧКИ в държавата да са здрави, а не само собственика, персонала и клиентите. Ето защо тези ВСИЧКИ е добре да не го забравят. Собствениците на ресторанти, заведения и фитнес-зали, заедно с работещите в тях – персонал, сервитьори, бармани, охранители, хигиенисти, както и изпълнителите от шоубизнеса (неслучайно ги слагам накрая) – са всъщност хората, които изнасят на гърба си кризата с коронавируса – за да може ВСИЧКИ да сме здрави, а не само те самите.

Покрай непосилния труд на лекарите, ние удобно премълчаваме това. Както и факта, че докато на едни им забраняват да работят, на други им вдигат заплатите. Позволявам си да пиша тези редове по следната причина – аз съм един сравнително успешен български изпълнител, нямам финансови проблеми и не очаквам помощ от държавата. Вероятно бих подминал репликата „ресторантите и заведенията не са ни приоритет“, ако тя бе дошла от някой с възпитанието на Валери Симеонов. Отношението обаче, и най-вече тонът, с който управляващите се обръщат към нормалните хора и към бизнеса, според мен е плюнка в лицето на всеки българин.

hotnews.bg

Facebook коментари
(Visited 14 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook