Горещо 

Истината лъсна: Сензационната снимка на Жоро Илиев тръгнала от доведената дъщеря на Аня Пенчева

Една снимка взриви социалните мрежи. Фотосът със заглавие „Жоро Илиев е жив!“ обиколи фейсбук пространството. На снимката е изловен мъж, облечен в бял костюм, с черни очила, който е седнал на стол. На пръв поглед той досущ прилича на покойния шеф на ВИС-2. Да, но това определено не е Главният, както бе известен висаджията.

Репортерката на БНТ Карина Караньотова е тази, от която тръгна сензацията около това, че босът на ВИС-2 Жоро Илиев е жив. Доведената дъщеря на Аня Пенчева публикува снимка на мъж в бял костюм и написа: „Жоро Илиев е жив! Истина е!“.

На пръв поглед приликата е действително голяма, донякъде и заради начина, по който е облечен мъжът на снимката. Приживе босът предпочиташе светлите костюми и слънчеви очила точно в такъв стил. Под снимката във Фейсбук, разбира се, не липсваха всякакви спекулативни коментари.

Някои дори твърдяха, че знаят къде се намира Георги Илиев. Други се подиграваха и твърдяха, че мъжът от снимката няма нищо общо с Георги Илиев. Всъщност истината бе разкрита много бързо. Оказа се, че двойникът на Главния, е шофьорът на репортерите от Канал 3 Людмил Цветанов, заснет на събитие.

Другата му прилика с Георги Илиев е, че обича високите скорости, в миналото е бил картинг – състезател. На сензационната снимка Людмил Цветанов, който е заснет от репортерката на БНТ по време на нетрадиционния рожден ден на столичния кмет Йорданка Фандъкова, отпразнуван в Кремиковци, недалеч от завода за отпадъци.

 

Георги Илиев бе застрелян на 25 август в Слънчев бряг. Убийството му остава неразкрито и до днес, независимо, че се спрягат няколко имена като поръчители, включително и това на покойния вече Райко Кръвта.

Веднага след погребението на Георги Илиев тръгват спекулациите, че той е жив и се крие някъде. Донякъде и заради това, че ковчегът му е изведен тайно от църквата Св. Георги в София. След хилядното поклонение всички очакват да излезе катафалката, за да научат къде ще е погребан. Бялата катафалка на частна погребална агенция действително тръгва, но е празна.

Георги Илиев е кремиран по-късно, а прахта му е разделена на три части. Една от тях е погребана на Централни гробища в „тематичната“ алея на някогашните мутри и жертви на прехода, сред които Иван Тодоров – Доктора и банкера Емил Кюлев.

Другата част от праха на Георги Илиев е предадена на вдовицата Мая Илиева. Тя я изхвърля в морето от яхтата „Маями“, каквото е и желанието на боса на ВИС приживе. Третата част от праха е предадена на майката на Георги Илиев.

Със смъртта на Георги Илиев на практика си отива цяла една епоха. В първите месеци всички чакат кой ще бъде обявен за наследник и дори спрягат името на Николай Цветин, но той не желае повече да се обвързва, макар и да остава верен на Мая Илиева. През годините тя ликвидира някогашната групировка и днес от нея нищо не е останало, поне не и в първоначалния й вид и хората в нея.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 2 150 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook