Клюки от България 

Честито! Любо Нейков взе висше на 47 г.

Точно 20 години след дипломирането си в НАТФИЗ в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Румен Рачев Любо Нейков взел още една диплома от същия ВУЗ. Комикът вече се хвалел с гордост, че е станал магистър на 47 години, защото наскоро завършил курса по продуцентство в Националната академия за театрално и филмово изкуство.

Любо дълго време обмислял да запише специализацията, но все се срамувал, че е преминал отдавна студентската възраст.

„Хората на неговите години преподават вече в НАТФИЗ, не учат“, коментират колеги на актьора от гилдията. В крайна сметка Нейков се престрашил и в продължение на година и половина посещавал от дъжд на вятър лекции заедно с младежите, а накрая дори защитил дипломна работа. Честите срещи с млади и напористи студентки не успели да го изкушат и комикът не залитнал по нито една от колежките си, но пък използвал всяка възможност да се шегува с тях и да ги закача. Интересът на колегите му от мъжки пол също бил завишен, защото всички драпали да му стават приятели, за да им подаде ръка в киното или театъра.

Любо вече прилагал на практика наученото в лекциите по продуцентство. Съвсем наскоро със съдружника му Евтим Милошев са разделили бизнеса си, но без скандали. Двамата съратници назначили външен управител на фирмата си „Дрийм тийм“ и създали две нейни малки поддружества – „Дрийм тийм пикчърс“ и „Дрийм тийм филмс“ ООД.

В първата от тях като съдружник се е включил и режисьорът Мартин Макариев, съпруг на актрисата Луиза Григорова, която в първите сезони на „Откраднат живот“ игра ролята на д-р Вяра Добрева. В двете нови фирми името на Нейков не фигурира, защото той нямал нищо общо с докторския сериал, както и другата поредица на Милошев – „Дяволското гърло“.

Комикът въртял основно „Столичани в повече“ и театралните постановки, които фирмата му продуцира. Въпреки рокадите в бизнеса с Евтим нямали никакви спорове за пари.

Двамата са продуцентско дуо от години, през които от тв предавания и сериали са изкарали милиони левове. Според сметките двамата са истински спестовници. Вместо да прахосат парите, те стоят в банкови сметки. По-голяма част от останалите средства са вложени в покупката на дялове в инвестиционен фонд.

Източник: retro.bg

Facebook коментари
(Visited 57 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook