Горещо 

Черна вест! Почина големият български актьор…

Почина големият български актьор Николай Николаев, по-известен като Бате Николай. Това съобщи неговият син в публикация в социалната мрежа инстаграм.

Николай Стефанов Николаев е роден в град Силистра на 18 октомври 1940 г. Син е на Стефан Николаев, внук на поп Никола, свещеник от Русе и родственик на Васил Левски. Брат е на илюзиониста Васил Николаев-Орфи. Баща на българския художник Стефан Николаев.

Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ , в класа на проф. д-р Кръстьо Мирски, 1965. Звездата му изгрява като „Бате Николай“ в детското тв предаване „Сладкарница Захарно петле“. Заедно с артиста Марин Неделчев влизат в трупата на италианския цирк „Нандо Орфей“ и правят големи турнета като клоуни-фокусници.

Участва в коледната профрама на телевизията – „Манежа на сънищата“, с участието на Елизабет Тейлър. През ноември 2017 г. поредна страшна трагедия застигна обичания от всички актьор Николай Николаев, познат на всички като Бате Николай. Дъщеря му бе намерена обесена в апартамента си в столицата. Младата жена пристигнала преди няколко месеца от Франция, където живее и брат й – талантлив художник.

Тя дошла, за да бъде в помощ на баща си след поредицата нещастия, които му се случиха. Не е ясно каква е причината, довела до решението да сложи край на живота си. Това бе поредният, жесток удар в живота на Бате Николай.

В рамките на една година той преживя две катастрофи, беше нападнат с нож от крадец, агресивно куче отхапа част от крака му и лежа в болница със съмнения за туберкулоза. Покрай инцидентите два пъти изпадна в кома, но отново се връщаше към живота.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 138 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook