Клюки от България 

Бившият на Златка Райкова стана хаджия

Ексгаджето на Златка Райкова се изкъпа във водите на река Йордан и стана хаджия. ММА боецът мина по стъпките на Христос в Светите земи на Йерусалим, за да получи почетната титла.

Подобно на настоящия мъж на моделката, спортистът също е изключително набожен. По време на пътешествието си до Израел той бе посещаван от своя духовен гуру — Станислав Недков — Стъки.

Двамата предприеха поклонническо пътуване, което отдавна били планирали, пише „България днес”.

Най-емоционалния момент за двамата новоизпечени хаджии се оказало къпането във водите на река Йордан. Освен това двамата посетили и мястото, където се е покръстил самият Христос, а отделно от това посетили и храма „Рождество Христово” издигнат от майката на император Константин — Елена, върху мястото, където се е намирал родният дом на Исус.

„Всеки православен християнин трябва да се докосне до родното място на Исус, до гроба, до река Йордан”, споделя с вълнение Георги Валентинов.

„Не мога да опиша с думи преживяното. Прибрах се с допълнителни сили. Още по-смирен”, добавя той.
ММА боецът споделя, че наистина е силно вярващ и не се разделя с кръста си. Преди всяка тренировка или мач той с огромно внимание сваля символа и го целува.

Духовно просветление Валентинов получава след срещата си със съпруга на Юлияна Дончева. Стъки е човекът, който му отваря очите за силата на Божието слово и на вярата. Оттогава той стриктно изпълнява завета на учителя си и досега винаги е печелил от това.

Вярата помага изключително много и в кариерата на 26-годишния старозагорец. Той едва успява да спечели шест от първите си девет мача. По това време едва стъпва в църква, но когато започва да следва Божията повеля, всичко се променя.

Записва серия от 12 поредни успеха, която го извежда до договор с престижна чуждестранна ММА верига. И оттогава успехът го следва навсякъде.

За последно Валентинов се би през март, когато отказа още в първия руен Константин Линик от Украйна на галавечер в София.

„Планираме много силно шоу в Стара Загора през септември”, обяви още Валентинов.

„Очаквам и предложение за чужбина. Засега се готвя в София и не спирам да тренирам”, казва още той.

ММА боецът имаше бурна и дълга връзка с плеймейтката Златка Райкова, която напук на своя прякор вече е брюнетка. Двамата дори се сгодиха в телевизионно шоу, но хубавицата развали годежа малко след това, тъй като не искаше да се омъжва.

Малко по-късно смени ММА боеца с футболиста Благой Георгиев, който стана известен именно със своята безкрайна набожност.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 289 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook