Lifestyle 

Без слънце тази седмица, очакват ни дъждове

Над страната вече се разположи средиземноморски циклон, който носи дъжд и лошо време. Атмосферната циркулация над Европа създава условия за по-продължителен период на време с превалявания, типично пролетно по своя характер. Тези условия ще се запазят и в следващите дни.

Днес е обявен жълт код за интензивни валежи в 16 области в Западна, Централна и Южна България.

Предупреждението е в сила за районите на Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали. Прогнозираните количества на валежите за денонощието е около 25 до 35 л/кв.м., като в отделни, главно планински райони са възможни и повече. Очакваните количества на валежите са около 25 до 35 л/кв. м, в планинските райони е възможно да вали и повече.

Още тази вечер валежите ще започнат да отслабват, но няма да спрат.

Ниско налягане над южните части на Европа и Средиземноморието създава условия за превалявания над Балканите в периода чак до началото на следващата седмица. С прекъсвания почти всеки ден над страната ще има валежи, като в сряда, четвъртък и петък те ще са по-активни в следобедните часове и над планинските райони.

В края на тази седмица, нов циклон ще влоши допълнително времето над страната и в събота, и неделя ще очакваме повече валежи и на повече места.

Този характер на времето ще се запази и в началото на следващата седмица, но след това за два-три дни времето ще се стабилизира, ще има повече слънце. Отново валежи се очакват след 20 април.

Температурите няма да се променят съществено и ще са от 15 до 20 градуса, като по високите полета в отделни дни ще са и по-ниски, а в равнините на Южна България до 23-25 градуса.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 26 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook