Горещо 

Анита Мейзер ликува: Съд намали присъдите за убийството на мъжа ѝ и подкуп на полицай на 3 години затвор, пожали я и за кръвнината!

С решение на Апелативния съд във Варна присъдата на подсъдимата за причиняване на смърт по непредпазливост и за подкуп Анита Мейзер е била изменена. Тя бе призната за виновна от Варненския окръжен съд, съобщиха от прокуратурата.

В наказателно-осъдителната част присъдата на първата съдебна инстанция е била намалена на 3 години лишаване от свобода за престъплението.

За предложения подкуп на полицейски служител Апелативният съд е намалил също наказанието ѝ на 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 4000 лева.

След групиране на двете наказания състав на Апелативния съд е наложил най-тежкото от двете. Това е именно 3 години лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим, като е присъединена и глобата в размер на 4000 лева.

В гражданско-осъдителната част на присъдата на Варненския окръжен съд също има изменения.

Апелативният съд е намалил размера на присъденото обезщетение на майката на починалия съпруг на Анита от 150 000 лева на 100 000 лева с дължимите лихви от датата на причиненото увреждане – 14 август 2016 г., до окончателното му изплащане.

Искът над 100 000 лева е бил отхвърлен. Мярката за неотклонение „Домашен арест“, определена от Апелативния съд, остава.

Подсъдимата Анита Ж. е осъдена да заплати в полза на държавата направените разноски по делото в Апелативния съд в размер на 2435 лева. Решението може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 58 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook