Lifestyle 

Зимата идва! Все по-студено ще става, до – 5 градуса в края на седмицата

Зимата приближава и в следващите няколко дни ще усетим това по-осезаемо. Сняг засега няма да има, но температурите ще се понижат още и особено сутрин ще бъде доста студено.

Днес ще хладно, като на места ще превалява слабо, но валежите от дъжд, ще бъдат несъществени.

Минималните температури утре ще бъдат от 4 до около 9 градуса. Ще бъде почти тихо, освен в източните райони. Там ще духа слаб вятър от северозапад-север.

Максималните температури в страната ще бъдат от 8 до 13 градуса, съобщиха синоптиците от НИМХ.

В четвъртък у нас понижението на температурите ще продължи. Минималните ще са от нула до 5 градуса, само на югоизток до около 7. Дневните стойности ще бъдат от 7 до 12.

Облачността ще бъде променлива, в източните райони значителна. По Черноморието ще превали съвсем слабо. Ще духа слаб вятър от изток.

В петък минималните температури ще са от минус 2 до плюс 4, по Черноморието до около 8, а дневните в интервала от 7 до 11 градуса. Променлива облачност ще има на изток, а над западните райони ще бъде слънчево, но ще има места с утринни мъгли.

В събота облачността ще бъде значителна. На места ще превали слабо: в низините слаб дъжд, а в планините – сняг. Валежите в повечето места няма да бъдат съществени. Слаб сняг е възможно да прехвърчи и по по-високите места в Предбалкана и високите полета, но снежна покривка няма да се образува.

Минималните температури в събота ще бъдат от минус 1 до 4, а дневните – от 3 до 8 градуса.

В неделя ще бъде слънчево, сутринта – студено, с температури от около минус 4 до плюс 2-3 градуса. През деня температурите ще останат между 3 и 8 градуса. Ще продължи да духа предимно слаб вятър от изток-североизток.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 13 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook