Клюки от България 

Жени Калканджиева живее без далак

Жени Калканджиева все още понасяла последствията от зверския побой, който неизвестни лица ѝ нанесоха преди повече от 20 години. Заради спешната операция, която ѝ била направена тогава, вечната миска имала проблеми с черния си дроб, който тогава лекарите в „Пирогов“ се наложило да кърпят като скъсана дреха.

При същата операция бил премахнат и далакът ѝ, което не ѝ позволявало да се пренатоварва физически. Макар слезката да е орган, без който може да се живее, все пак липсата му предизвиквала известни спънки, с които Калканджиева се принудила да свикне.
След успеха ѝ през 1995 г., когато грабва короната на Мис България, 1996-а се оказва най-тежката в живота ѝ.

Заради нея покойният вътрешен министър в Жан-Виденовото правителство Любомир Начев е свален от пост, а след десетилетие слага край на живота си, след като е сниман на масата ѝ по време на модно шоу часове след като са убити трима полицаи в столичния квартал „Люлин“. В същата 1996-а, на фаталния за Калканджиева 15 декември, тя е нападната, обрана и пребита на улицата пред офиса на модната агенция „Визаж“ на столичната улица „Неофит Рилски“.

Престъпниците разкъсали с ритник в корема черния ѝ дроб. После задигнали дамската чанта на Калканджиева, в която имало 10 000 лева и златен часовник „Картие“, и я оставили да лежи на земята. За неин късмет служителка във фирмата се върнала в офиса и намерила изпадналата в безсъзнание Жени.

Лекарите направили животоспасяваща операция, а приятелите ѝ, които я посетили в апартамента на родителите ѝ в квартал „Надежда“, останали потресени, когато видели колко е отслабнала. От нея били останали само кожа, кокали и красивите ѝ сини очи.

Към днешна дата тя все по-рядко се сещала за нелепия инцидент, който преобърнал живота ѝ, а единственото, което ѝ напомняло за него, бил 30-сантиметровият белег на корема ѝ.

Въпреки напредването на естетичната хирургия шефката на „Визаж“ не искала да го премахва с лазер и била категорично против всякакви хирургически намеси по тялото, провокирани от суетата. За последно тя го показа на ревю на Жени Живкова през далечната 2002 г.

Източник: retro.bg

Facebook коментари
(Visited 542 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook