Lifestyle 

Затоплянето продължава, градусите гонят 15-те. Докога ще е така?

Затоплянето у нас ще продължи и в следващите дни.

Днес ще преобладава слънчево време, като сутринта на отделни места в низините и котловините, при стихване на вятъра, ще се образува мъгла.

Вятърът ще е предимно слаб, от югозапад. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните в повечето места – между 7 и 12 градуса.

В петък облачността ще бъде променлива, често значителна, без валежи. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните от 7 до 13 градуса, по-ниски в северозападните райони, защитени от южен вятър.

Вятърът ще бъде слаб, в източните райони и северно от планините – до умерен, от юг и югозапад.

Съботният ден ще бъде с много по-високи от обичайните за януари температури. Минималните ще бъдат от 1 до 6, в източните райони и по морето до 8-9 градуса, а дневните – от 10 до 15 градуса, по-ниски, до 5-7 градуса в западните и северозападни райони.

В Източна България и северно от планините ще духа умерен и силен южен вятър. Облачността ще бъде значителна, а привечер и през нощта срещу неделя от запад на изток ще превали дъжд.

В неделя вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и температурите в почти цялата страна ще бъдат високи – от 10 до 15 градуса.

В понеделник отново се очакват превалявания от дъжд, като температурите в западните и централни райони ще се понижат с няколко градуса.

 

 

Facebook коментари
(Visited 9 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook