Lifestyle 

Времето до неделя: Валежите навсякъде спират – започва затопляне!

Днес валежите ще спрат навсякъде, минималните температури сутринта ще са от около нула до 5-6 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с повече облаци над западните части на страната. В низините ще се задържат мъгли и ниски облаци. Температурите ще бъдат от 9 до 14 градуса.

Над Черноморието също ще е слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще бъде намалена. Постепенно вятърът ще се ориентира от югоизток, но ще е слаб. Максимални температури на въздуха: 10°-12°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

По планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. След пладне от запад ще започне ново увеличение на облачността. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад, с тенденция на усилване. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 1°.

В четвъртък ще се появи слаб южен вятър и в хълмистите места и планините ще се затопли още – минималните температури в повечето места ще са от 3 до 8 градуса, само в отделни котловини и ниски места до около нулата.

През деня стойностите ще достигнат 11 до 16 градуса, все още малко по-ниски в местата с мъгли и ниски облаци, съобщиха синоптиците от НИМХ.

В петък вятърът ще се ориентира от запад, слаб, в Дунавската равнина – до умерен. Мъглите ще се разсеят, а през страната ще премине атмосферен фронт. По него от запад на изток ще превали, на места е възможно да прегърми.

Температурите ще бъдат високи за последните дни на календарната есен – от 11 до 16 градуса, а в западната част на Дунавската равнина – до около 17, 18 градуса.

В събота облачността ще бъде променлива. Слаби превалявания ще има в югозападните райони. Минималните температури ще останат без съществена промяна – от около нула градуса в котловините на Западна България до 6-8 в низините и местата с вятър. През деня стойностите слабо ще се понижат спрямо тези от петък: от 9 до 14 градуса. Ще духа слаб, до умерен западен вятър.

В неделя вятърът от запад ще отслабва и стихва, а през деня ще се ориентира от изток и североизток, слаб. Облачността ще намалее до незначителна. Минималните температури ще се понижат и ще са от около нула до 5 градуса. Дневните ще бъдат в интервала от 4 до 10 градуса.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 15 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook