Lifestyle 

Връхлитат ни проливни дъждове и градушки! Жълт код за 19 области, ето къде времето ще е най-лошо

Влошаване и опасно време! През нощта над страната ни нахлу студен атмосферен фронт, а с това дойдоха и интензивни краткотрайни валежи с мощни гръмотевични бури в Западна България и по-конкретно в планинските райони и крайния Северозапад.

Температурите ще паднат и ако в неделя дневните максимални стойности бяха между 33 и 36 градуса, то днес те ще са между 26 и 30.

В първия ден на новата седмица времето ще е динамично и неустойчиво. На много места в западните и централните райони се очакват краткотрайни, а на места и интензивни превалявания с гръмотевици. Има условия за локални бури с градушки и силни пориви на вятъра.

В някои райони на Централна България – в Дунавската равнина, Предбалкана и Стара планина, ще паднат около и над 30-35 л/кв. м, а локално и повече.

Жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен за 19 области. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София област, Благоевград, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Велико Търново, Габрово и Русе.

Източник: ПИК

Facebook коментари
(Visited 16 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook