Горещо 

Връхлетя ни смъртоносен грип – три жертви само за ден

Пневмонията е най-честото проявление на грипа. Възможно е при двете жени в Пловдив да има връзка с грипа. И при двете става дума за пневмония. За разлика от детето, тяхното усложнение е по-сериозно. Това каза за смъртоносния грип, който ни връхлетя тази зима и трите жертви, които той взе само за ден, главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Д-р Кунчев уточни, че на починалото дете в Благоевград е направено изследване, което е потвърдило, че именно усложнение от грип, е довела до трагедията.

„Ако нещо отличава тази година епидемията, интензивността е по-малка, боледуват по-малко хора, но пък усложненията са повече. Ние очаквахме това“, уточни той.

„По принцип, когато усетим признаците на грип, те са силно проявени. Ако в този момент преценим, че можем да караме така, създаваме предпоставки за усложнение. Ако се опитаме да живеем и работим, както и досега, правим грешка. Грипът засяга целия организъм“, изтъкна д-р Кунчев.

„Грипът е много лесно предавано заболяване“, препудпреди той.

По думите му, мярката с грипните ваканции в училищата е добра, но трябва да се действа и прилага

„В София засега заболеваемостта е ниска. Неминуемо и тук ще се стигне, сега сме в пика и разгара на епидемията“, прогнозира д-р Ангел Кунчев.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 72 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook