Lifestyle 

Внимание, опасност! Валежите продължават с нова сила, средиземноморски циклон ще…

Валежите в цялата страна продължават с нова сила днес. От запад на изток над България преминава поредният средиземноморски циклон. В Северозападна България ще падне сняг, а в останалата част на страната – дъжд.

Първа степен предупреждение за опасно време има за Северозападна България. В 8 области ниските температури създават условия за опасни поледици. Температурите ще са ниски. Дневните на северозапад ще се колебаят около 1-2 градуса. Между 5 и 7 градуса ще е през деня в по-голямата част на страната и около 10-12 по Черноморието и в крайния югозапад.

В планините остава облачно, ветровито с превалявания.Над 1800 метра ще вали сняг, а под тази граница – дъжд и дъжд, примесен със сняг. По високите върхове през деня ще е около 1 градус, а в по-ниските части – около 6-7 градуса. Вторият за седмицата циклон над Балканите ще определя времето у нас до четвъртък.

Червен код за интензивни дъждове е обявен за части от Хърватия и Босна и Херцеговина. Очакваме значителни валежи от дъжд и у нас, които в източна България ще надхвърлят 25-30 литра на квадратен метър.

Във вторник и сряда ще вали повече дъжд, а в четвъртък отново ще превали сняг в северната половина на страната. Температурите ще падат надолу в хода на седмицата. Най-студено се очертава в четвъртък и петък.

В сряда е обявен жълт код за интензивни валежи. В северната половина на страната и в Смолянско ще превалява дъжд, който ще преминава в сняг, а в останалата част на страната се очакват валежи от дъжд с количества между 20 и 30 литра на квадратен метър. Единствено в Югозападна България количествата ще са по-незначителни.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 55 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook