Клюки от света 

Виновният за катастрофата с Шабан Шаулич изчезна безследно

Шабан Шаулич загуби живота си в нелепа катастрофа на 17-ти февруари миналата година в Германия. За инцидента бе обвинен турски гражданин. Той обаче е изчезнал безследно и никой друг, освен адвоката му, не знае къде се намира. Това съобщава сръбският вестник „Вечерни новости“, цитирайки информация от германски медии.

Обвинителен акт срещу младия мъж, виновен за тежкия инцидент с Шабан Шаулич, е внесен през август 2019-та година. Освен две обвинения за убийство по непредпазливост, му е повдигнато и обвинение за причиняване на телесни повреди, застрашаване на движението и шофиране без книжка.

Германската медия Nw.de съобщава, че турчинът вече не живее в Гютерслох и процесът срещу него все още не е започнал. Половин година след повдигането на обвинението още не е определена датата за начало на процеса, който се очаква да бъде внимателно следен в Сърбия.

Шефът на Окръжния съд в града не дава отговор на въпроса защо делото все още не е започнало. Според прокурор Кристоф Макел забавянето на началото на процеса е именно в тази съдебна институция.

Адвокатът на Алчън Левент, Джерит Шол отказва да разкрие местонахождението на клиента си, тъй като той твърдял, че са му отправяни заплахи за убийство.

Германските медии съобщават, че заподозреният Левент, който в момента за произшествието е бил пиян и под въздействието на наркотици, е шофирал два пъти по-бързо, отколкото му е позволено. Той е карал със 160 км/ч., вместо с 80 км/ч., предават от vesti.bg.

Преди да бъде освободен и да изчезне безследно, турският гражданин Алчън Левент е прекарал 11 седмици в ареста. В момента единствено адвоката му знае неговото местонахождение. Той обаче категорично отказва да каже къде е клиентът му, защото Левент твърдял, че са му отправяни заплахи за убийство.

Източник: kluiki.ws

Facebook коментари
(Visited 23 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook