Клюки от България 

Венета Райкова стана за смях! „Писателката“ не знае елементарни граматически правила

Блондинката не пропусна шанса да се похвали, че през 2008 г. е била водеща на „Горещо” по Нова телевизия и 10 години по-късно продължава да е на екран, но при конкурентите в бТВ и предаването „Папараци”. Съвсем естествено тя говори за високи рейтинги, които обаче не са чак толкова главоломни, колкото се опитва да ги изкара прясно разведената Райкова.

На по-наблюдателните им направи впечатление, че претендиращата за професионалист водеща не знае елементарни граматически правила за писане. Журналистката, която бе обявена за „Писател на 2018”, не знае правилото за пълен и кратък член.

„Краката все така слаби, рейтингА все така силен” написа тя над колажа от двете си снимки. „И неграмотността все така очеизбождаща, но какво да се прави… Писател на 2018. За какво й е да знае къде да поставя пълен член”, пише възмутен потребител в социалните мрежи.

Най-лесно можем да проверим дали дадена дума се пише с пълен или кратък член като заместим въпросната думичка с „ТОЙ” или „НЕГО”. Ако можем да заместим думата с „той” – задължително пишем пълен член – ЪТ или –ЯТ. Във всички останали случаи – кратък – -А или –Я. Между писането на романчета не е зле писателката да прочете малко специализирана литература и да се ограмоти, че не ни се мисли какво поколение ще възпита със своите книги и непознаването на граматиката на българския език.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 265 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook