Клюки от България 

Васко Кеца за новата си пенсия: Сумата е наивна, но необходима!

500 лв. пенсия за Васил Найденов и още 107 родни звезди, предвижда предложението за пожизнена пенсия направено преди дни от ГЕРБ. За 26 души от втори списък са предвидени по 350 лв. на месец, както вече писа „Марица“.

„Наивна сума, но необходима за много колеги. Не всеки може да има сценичния живот на Елтън Джон или Тина Търнър, но ние сме работили в най-държавната и най-концертната институция, така че това ще е стимул малко или много за хората, работили за държавата“, коментира пред „Телеграф“ Васил Найденов.

Проекторешението на Народното събрание предвижда държавните парични награди да се отпускат за особени заслуги към държавата и нацията. Те са разделени в две групи. Първият списък е от 107 имена, които ще получават по 500 лв. на месец. Във втория са 26 души с по 350 лв. месечно. Изпълнението на решението на НС се възлага на министъра на културата. Сред имената има такива и на творци, но и на технически лица, работили към бившата Концертна дирекция. Причината е, че при пожар изгарят архивите и те нямат необходимите документи за стаж. Това не е награда, а опит за закъсняла справедливост, обясни Тома Биков.

Източник: marica.bg

Facebook коментари
(Visited 25 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook